Toppmeny

Bärväska hund? Stort utbud här!


Letar du efter en snygg och praktiskt bärväska för din hund? På Doggie.se webbshop finns det massor av läckra bärväskor att välja mellan. Både för dig som söker en modern, stilren bärväska som accessoar och mysigt kryp-in för hunden, och för dig som mer vill ha något praktiskt att transportera din hund i.

Bärväska till hund – använd med förnuft

Konceptet med bärväska hund blev en riktig modefluga för ungefär tio år sedan, kanske framförallt som en naturlig följd av att våra små sällskapshundar steg kraftigt i popularitet. Chihuahua och Yorkshireterrier är exempel på två hundraser man förknippar med ett ihärdigt användande av bärväska till hund som ett slags “accessoar”.


Man ska dock komma ihåg att en hund är en hund – oavsett hur stor eller liten den är – och ska ha daglig motion för att må bra. Det är alltså inte god hundvård att alltid använda en bärväska för att transportera din hund. Däremot kan en bärväska till hund fungera som ett utmärkt komplement till den dagliga motionen och vara behjälplig när du ska transportera din hund längre sträckor eller på tider när hunden sover. Vad vi försöker säga är att du ska använda din bärväska till hund med förnuft och alltid, alltid, med hundens bästa i åtanke.

Om att vänja hund vid bärväska

Det brukar i regel inte vara några problem att vänja hunden vid bärväska – enligt vår erfarenhet tycker de allra flesta hundar om tryggheten och värmen i en bärväska. Men, inga regler utan undantag. Har du problem att vänja din hund, ska du anamma samma logik som för att skapa en positiv miljö för hunden i hemmet. Tvinga absolut inte din hund in i bärväskan! Detta kan skapa rädsla och ångest. Tålamod gäller även här, och jobba istället med positiv affirmation och belöning. Då kan din bärväska bli hundens absoluta favoritplats!

Powered by WordPress. Designed by WooThemes