Toppmeny

Fästinghalsband till din hund? En fästingavvisare är bättre!


Ett fästinghalsband för hunden kan vara en lösning för att hålla fästingarna borta, men det finns ett par återkommande problem med fästingshalsband.

Som du säkert vet finns det två “typer” av fästingshalsband. Å ena sidan en typ som bygger på en naturlig, elektriskt laddning av hundens päls, å andra sidan en typ som bygger på reaktiv, kemisk utsöndring (ex. Scalibor).

Kritik av fästinghalsband hund

Den kemiska varianten av fästinghalsbandet för hundar har fått kritik för de neurologiska biverkningarna, som förvisso är ovanliga, men icke desto mindre väldigt obehagliga. Den “naturliga” varianten kritiserar mest för att vara ineffektiv.

Dels fungerar det naturliga fästinghalsbandet sämre för långhåriga hundar, (eftersom långt hår har sämre förutsättningar att ladda elektiskt), dels funkar det inte alls om hunden blir blöt (av fukten så försvinner laddningen i pälsen).

Har du en långhårig hund eller gillar att vara ute med din hund om sommaren och bada, har ett dylikt fästinghalsband sina givna begränsningar.

Skudo Pet – ett perfekt alternativ till halsbandet

Som ett intressant alternativ till det traditionella fästinghalsbandet finns Skudo Pet fästingavvisare – en smart liten tingest som fungerar på ett annorlunda sätt i jämförelse med fästinghalsbandet.

Som bekant är poängen med ett fästinghalsband för hund att via halsbandets material, exempelvis bärnsten eller topas, ladda hundens päls elektriskt och på så vis stöta bort fästingarna, eller att utsöndra en kemisk substans (deltametrin) för samma effekt.

Skudo Pet fästingavvisare verkar istället genom att sända ut ett för örat ohörbart ultraljud; ett ljud som håller fästingar borta.

  • Själva produkten är en liten rund bricka som du fäster i hundens halsband.
  • Den väger inte mer än ett par gram men skyddar din hund mot fästingar lika bra som behandling med ett fästingschampo.

  • Du kan läsa mer om Skudo Pet, eller beställa denna fästingavvisare, här på Swecat. (Och ja, det finns massor av produkter även för hundar på Swecat.)

Share this article

Powered by WordPress. Designed by WooThemes