Toppmeny

Fästinghalsband till din hund? En giftfri fästingavvisare är bättre!


Ett fästinghalsband för hunden kan vara en lösning för att hålla fästingarna borta, men det finns ett par återkommande problem med fästinghalsband.

Som du säkert vet finns det två “typer” av fästingshalsband. Å ena sidan en typ som bygger på en naturlig, elektriskt laddning av hundens päls, å andra sidan en typ som bygger på reaktiv, kemisk utsöndring (ex. Scalibor).

Kritik av fästinghalsbandet

Den kemiska varianten av fästinghalsbandet för hundar har fått kritik för de neurologiska biverkningarna, som förvisso är ovanliga, men icke desto mindre väldigt obehagliga. Den “naturliga” varianten kritiserar mest för att vara ineffektiv.

Dels fungerar det naturliga fästinghalsbandet sämre för långhåriga hundar, (eftersom långt hår har sämre förutsättningar att ladda elektriskt), dels funkar det inte alls om hunden blir blöt (av fukten så försvinner laddningen i pälsen).

Har du en långhårig hund eller gillar att vara ute med din hund om sommaren och bada, har ett dylikt fästinghalsband sina givna begränsningar.

Tic Clip Bricka – ett perfekt alternativ

Som ett alternativ till det “traditionella” fästinghalsbandet finns Tic Clip Bricka – en smart liten fästingavvisare tingest som fungerar på ett annorlunda sätt i jämförelse med fästinghalsbandet.

Som bekant är poängen med ett fästinghalsband för hund att via halsbandets material, exempelvis bärnsten eller topas, ladda hundens päls elektriskt och på så vis stöta bort fästingarna, eller att utsöndra en kemisk substans (deltametrin) för samma effekt.

Tic-clip fästingbricka består av två ringar som är laddade med bioenergi och i kombo med brickan skapar den ett svagt energifält (oscillationsfält) kring hunden (eller katten), vilket förhindrar att fästingarna från att sätta sig. På så vis är detta et helt naturligt och 100 procent giftfritt skydd mot fästingar

  • Själva produkten är en liten rund bricka som du fäster i hundens halsband.
  • Den väger inte mer än ett par gram men skyddar din hund mot fästingar lika bra som behandling med ett fästingschampo.
  • Det tar cirka två veckor att “ladda upp den” till full effekt. Varar i cirka två år.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes