Toppmeny

Så hittar du halsband till din hund + tips på handhavande

För halsband till din hund rekommenderar Veterinär Stockholm att du tar en titt i webbshoppen på Doggie.se.

Här hittar du ett fantastiskt utbud med hundhalsband och hundkoppel. Material i skinn och mocka, strass och nylon, rullkoppel eller hundhalsband med vackra dekorationer. På Doggie.se får både den praktiskt lagda såsom den modeintresserade hundägaren sitt lystmäte.

Halsband hund – ett par grundläggande tips för valpägaren

Tanken på halsband hund kan vara jobbig för nya hundägare. Det är allmänt känt att det krävs ett stort tålamod för att vänja en hundvalp vid halsband och koppel. Ibland tar det flera dagar innan valpen känner sig bekväm vid halsbandet, men när det väl gjort det kan du börja lära den gå i koppel.

Bli dock inte förvånad om den från början trilskas, rullar sig på golvet eller försöker ta sig loss. Det är normalt. Efter några dagar kommer det att bli bättre.

Var konsekvent och försök att inte hetsa upp dig, utan vänj hunden lugnt och med fast hand att hundhalsband och koppel är något normalt.

Ta med koppel, halsband och hund till en lugn miljö och öva

Det underlättar att öva med hundhalsband och koppel på en avskiljd, lugn plats innan du “utsätter” hunden för platser med mer stoj och intryck. Kom ihåg att grunden i all hundträning, så även som ett slags bas för hundhalsband och hundkoppel, är att din hund svarar på kommando och kommer när du kallar.

I början bör valpen enbart ha halsband på sig några timmar tills den vant sig vid det. Praktiskt, och ekonomiskt, kan vara att välja ett ställbart hundhalsband, som du kan anpassa när hundens hals blir grövre. En klassisk regel, med rätta, är att du bör kunna sticka in minst två fingrar mellan halsbandet och halsen, för att det ska vara bekvämt för hunden.

Ett hundhalsband med ID för valpen

Ett hundhalsband med ID-bricka med ägarens namn och telefonnummer är viktigt, inte minst när hunden är liten och mer benägen att följa sina infall, istället för ägarens kommandon.

Detta enkla lilla råd kan vara en stor hjälp och trygghet om din hund springer bort.

# Sammanfattning

  • Ha tålamod när du övar med din valp. Efter ett tag är vanan vid hundhalsbandet intakt. Det kan ta ett par dar.
  • Öva med halsband och koppel i lugn miljö.
  • Glöm inte ID – bricka till din valp!


Powered by WordPress. Designed by WooThemes