Hundbur # Så väljer du rätt bilbur till din hund!


En hundbur är en grundläggande säkerhetsåtgärd för hund i bil. Vid snabba inbromsningar, snäva svängar eller vid olyckor kan en hundbur rädda livet på din hund.

En hundbur kan även fungera som ett plats i bilen där din hund känner trygghet, och på så vis motverka stress och oro under transporter och bilresor.

När du väljer hundbur finns det flera saker att tänka på.

Här följer 3 av våra bästa tips.

1. Välj en bilbur åt din hund som klarar krock

Hela poängen med en hundbur i bilen är att öka säkerheten och tryggheten för din hund. Därför bör du välja en hundbur som håller måttet vid en krock.

Hundburar i hårdplast, eller tunnare gallervarianter, går lätt sönder vid påbud och istället för att öka säkerheten för din hund, blir en sådan hundbur snarare en fälla vid olyckor.

Välj därför i första hand en bilbur hund som är krocktestad och avsedd för säkra transporter av din hund. Ett bra exempel på en sådan bilbur för hund är Dog Box som är både krocktestad och ISO – certifierad.

Hundburen finns i 4 olika modeller: Falcon, Milan, Eagle och Condor. Varje modell finns dessutom i 3 olika storlekar, allt för att du ska hitta en modell för bilbur som passar just din bil och din hund.

Du kan köpa eller läsa mer om Dogbox bilbur hund på Swecats. KLICKA HÄR >> för att komma till Swecats sida för Transport och Hundburar.

2. Undvik utställningsburar

Det är viktigt att förstå att det är skillnad på hundbur och hundbur. En utställningsbur är exempelvis inte avsedd för säkra transporter av din hund, och har inget att göra med säkerhet i bilen. Vill du att din hund ska åka säkert, så behöver du med andra välja en ordentlig hundbur i rejäl stål – eller aluminiumkonstruktion.

Inte en bur som faller sönder som ett korthus om du skulle krocka.

3. Mät din hund innan köp!

Givetvis behöver du mäta din hund ordentligt innan du köper hundbur. För detta finns några enkla regler att hålla sig till.Längden på bilburen hund ska vara minst lika lång som din hund är mätt från nosen till sittbensknölen – du mäter när din hund står normalt. Bredden på buren ska vara cirka 2-3 gånger bröstbredden på din hund. Höjden på buren ska ungefär motsvara hundens mankhöjd.

Det är även synnerligen viktigt att hundburen inte är för stor – det är inte meningen att din hund ska springa runt i buren. En för stor bilbur motverkar sitt syfte och påverkar säkerheten för hunden negativt. F

Följ våra måttanvisningar här ovan och försök hitta en hundbur som uppfyller dessa krav.

Share this article