Toppmeny

Hundhalsband – bra priser, stort urval

Ett hundhalsband som passar din hunds lynne och personlighet är en verklig grundsten bland hundtillbehören. Vi på Veterinär Stockholm rekommenderar dig därför att slänga ett öga i shoppen på Doggie.se, där man lagrat ett digert utbud med hundhalsband för att möta alla tycken och smaker. Här kan du botanisera bland sköna hundhalsband i nylon, mocka, strass eller andra lyxiga varianter. Men det finns även hundhalsband för dig som är mer praktiskt sinnad och inte bryr dig så mycket om design.

KLICKA HÄR>> för att komma till Doggie.se webbshop för hundhalsband.


Hundhalsband – vänj valpen successivt

Att vänja en ung hund vid hundhalsband är ibland en svår match för den otåliga hundägaren. I vissa fall går det snabbt, i andra fall måste man ha en åsnas envishet och ett yogamästares tålamod – men misströsta inte, det kommer att ordna sig, för eller senare.

Det vi försöker säga är alltså följande: ibland tar det ett par dagar innan hunden blir vän med hundhalsbandet och du behöver inte bli chockerad om hunden till att börja med gör rejält motstånd. Den fightas ofta med halsbanden, rullar runt, river och biter – och gnäller. Det är viktigt att veta att detta är normalt, och att det ofta snabbt blir bättre. Som hundägare är det din uppgift att få hunden att förstå kontexten med hundhalsband som något synnerligen normalt och tryggt, och det kan bara uppnås med tålamod och konsekvent positivt beteende.

Hundhalsband – öva i trygg miljö

Det underlättar att praktisera bärandet av hundhalsband i en trygg och lugn miljö; inte minst för att din hud ska förknippa hundhalsbandet med just dessa attribut: trygghet och lugn. Öva gärna även kommandon och att kalla på din hund i samband med denna träning. Inledningsvis kan hunden bära halsbandet ett par timmar åt gången. Vanan kommer med repetition och dagliga rutiner, inte med tvång och dåligt tålamod.

Slutligen – se alltid till så att hundhalsbandet inte sitter åt för hårt. Detta är nämligen en vanligt nybörjarmisstag bland hundägare. Tumregeln är att du alltid ska kunna få in två fingrar mellan hundhalsbandet och halsen. Då sitter det ok.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes