Toppmeny

Hundschampo – hitta rätt här!

Hundschampo från Animacare = naturlig & skonsamt

AnimaCare Schampo är utvecklat i Sverige för svenska förhållanden och ett synnerligen skonsamt och vårdande hundschampo. Sammansatt av naturliga och milda råvaror, med väldoftande karaktär, är detta ett perfekt hundschampo för regelbunden, effektiv användning.

  • Välgörande Aloe Vera, Hästkastanj och Jojobaolja stärker och återfuktar pälsen, samtidigt som hårbotten skyddas mot uttorkning
  • Brukas som en del av den regelbundna hud- och pälsvården för din hund.
  • Innehållet inga kemiska tillsatser som till exempel parabener (dvs kemisk konservering).


Fler Tips på bra hundschampo

På Familjeapotekets sida för hundar hittar du flera olika sorters bra hundschampo och balsam. Här nedanför kan du läsa mer om de olika sorterna. Du hittar även länkar för att komma direkt till respektive hundschampo och hundbalsam.

Aptus Hundschampo

Det här är ett väldigt milt hundschampo helt utan parfym som passar bra till alla hundar utan befintliga pälsproblem, mjäll eller liknande besvär. Ett schysst standardschampo utan konstigheter eller onödiga tillsatser.

Läs vidare på Familjeapotekets hemsida för mer info detta hundschampo.

Aptus Dermocanis A

Ett väldigt skonsamt schampo för hund som har torr eller/och känslig hud. Komponerad för att verka såväl mjukgörande som återfuktande för pälsen. Detta schampo är även bra om du av någon anledning behöver tvätta och schamponera din hund ofta.

Du kan läs vidare på Familjeapotekets hemsida för mer info om detta hundschampo och hur du handlar.

  • Hundschampo för torr och känslig hud
  • Mjukgörande & återfuktande

Aptus Dermocanis P

Detta är ett ett specialsammansatt hundschampo avsett för antibakteriell effekt. Fungerar fettlösande och rengörande. Speciellt rekommenderat för hundar med ytliga och/eller djupa infektioner i huden.

  • Antibakteriell effekt
  • För hund med hudinfektioner

Aptus Dermocanis S

Skontsamt, veterinärt seborréschampo avsett för hundar med just torr eller fetaktig seborré. Effektivt mot symptom såsom hudskorpor samt torra och feta mjällflagor. Schampot återfuktar & ger huden tillbaka ett normalt Ph-värde. Milda tensider rengör skonsamt utan att torka ut pälsen eller irritera huden.

  • Mot hudskorpor och mjällflagor
  • Återfuktande

Om att hitta rätt schampo för din hund

Att hitta rätt hundschampo är en viktig del av hundens pälsvård och allmänna välbefinnande. Ett bra hundschampo gör hundens päls ren och fin utan att torka ut den eller irritera hundens hud. Vilket typ av hundschampo som passar just din hund är förstås individuellt och inte minst avhängigt hundens nuvarande pälskondition.

Som standard kan det vara bra att välja ett väldigt milt och skonsamt hundschampo som är snällt mot hundens päls och hud. Det som gör pälsen “mjuk”, vilket är efterfrågat, är i främst hand balsam för hund. Enklast kan vara att tänka på hundschampo och balsam till hund, precis som till människor. Hundschampo är till för rengöring och balsam är till för en mjukgörande, återfuktande effekt.

Att bada hunden

Hur ofta man ska bada och tvätta hunden är en sak som experterna tvistar om – och det kan förstås vara olika för olika hundar – men ska vi ge en generell rekommendation blir det ungefär en gång var tredje månad, alltså en gång i kvartalet. I alla hänseenden är det bra att tidigt i hundens liv skapa rutiner för bad och tvätt, så att den inte kämpar ihop. Är det en fråga om en stor hundras kan det bli riktigt besvärligt att bada och schamponera om hunden stretar emot. Det kan även vara bra att bada hunden i balja: dels är det ganska så besvärligt att stå lutad över ett badkar, dels kan hunden halka.


Share this article

Powered by WordPress. Designed by WooThemes