Toppmeny

Hundschampo – hitta rätt här!

Hundschampo ska vara naturlig & skonsamt

Vi föredrar schampo för hundar som är är utvecklat i Sverige för svenska förhållanden och ett synnerligen skonsamt och vårdande hundschampo. Sammansatt av naturliga och milda råvaror, med väldoftande karaktär, ger ett hundschampo för regelbunden, effektiv användning.

Vi ser gärna dessa ingredienser/faktorer i schampot:

  • Välgörande Aloe Vera, Hästkastanj och Jojobaolja som stärker och återfuktar pälsen, samtidigt som hårbotten skyddas mot uttorkning
  • Brukas som en del av den regelbundna hud- och pälsvården för din hund.
  • Innehåller inga kemiska tillsatser som till exempel parabener (dvs kemisk konservering).

Fler Tips på bra hundschampo

Arkens Zoo:s sida för hittar du flera olika sorters bra hundschampo och balsam. Här nedanför kan du läsa mer om olika sorter.
po helt utan parfym som passar bra till alla hundar utan befintliga pälsproblem, mjäll eller liknande besvär. Ett schysst standardschampo utan konstigheter eller onödiga tillsatser.

Om att hitta rätt schampo för din hund

Att hitta rätt hundschampo är en viktig del av hundens pälsvård och allmänna välbefinnande. Ett bra hundschampo gör hundens päls ren och fin utan att torka ut den eller irritera hundens hud. Vilket typ av hundschampo som passar just din hund är förstås individuellt och inte minst avhängigt hundens nuvarande pälskondition.

Som standard kan det vara bra att välja ett väldigt milt och skonsamt hundschampo som är snällt mot hundens päls och hud. Det som gör pälsen “mjuk”, vilket är efterfrågat, är i främst hand balsam för hund. Enklast kan vara att tänka på hundschampo och balsam till hund, precis som till människor. Hundschampo är till för rengöring och balsam är till för en mjukgörande, återfuktande effekt.

Att bada hunden

Hur ofta man ska bada och tvätta hunden är en sak som experterna tvistar om – och det kan förstås vara olika för olika hundar – men ska vi ge en generell rekommendation blir det ungefär en gång var tredje månad, alltså en gång i kvartalet. I alla hänseenden är det bra att tidigt i hundens liv skapa rutiner för bad och tvätt, så att den inte kämpar ihop. Är det en fråga om en stor hundras kan det bli riktigt besvärligt att bada och schamponera om hunden stretar emot. Det kan även vara bra att bada hunden i balja: dels är det ganska så besvärligt att stå lutad över ett badkar, dels kan hunden halka.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes