Toppmeny

5 Hundtillbehör du inte kan vara utan (nåja..)

Det finns idag ett minst sagt vidlyftigt utbud av Hundtillbehör. Vissa absolut nödvändiga, andra mer en sak för smak och storlek på plånboken.

Det tillhör bra planering som hundägare att skaffa hem en viss basutrustning av hundtillbehör innan du hämtar din hund, andra saker kan man köpa på sig allteftersom.

Här följer en liten “påminnelselista” på ett par nödvändiga och icke – nödvändiga hundtillbehör.

1. Hundhalsband – the basic

Ett hundhalsband med tillhörande koppel är givetvis ett hundtillbehör av absolut basbehov. Ska du köpa hundhalsband åt en valp, kan det vara smidigt med ett halsband som du kan släppa ut allteftersom valpen växer.

Kom ihåg att det ska gå att få in två fingrar mellan halsbandet och hundens hals för att det ska sitta bekvämt. I övrigt tillhör halsband för din hund ett hundtillbehör som det finns många alternativ att välja bland. Vi rekommenderar att kolla in Swecats.se, med massor av schyssta och prisvärda hundhalsband att botanisera bland.

2. Hundförsäkring – a must have

Det tillhör varje ansvarig hundägare att teckna en vederbörlig hundförsäkring. Någon speciell motivation behövs inte, mer än att det kan bli dyrt om din hund skadar sig om du inte har någon hundförsäkring – ja, riktigt dyrt.

Är det en allvarlig skada som kräver operation kan räkningen sluta på 5-siffriga belopp. Som grund brukar man teckna en veterinärförsäkring, men om din hund även är ekonomiskt bidragande (utställningshund, jakthund, avelshund etc) så kan det vara bra att även ha en livförsäkring.

3. Sovplats – och bärväska

Det är viktigt med en hundbädd eller åtminstone en specifik, ombonad plats där hunden kan sova och koppla av.

Välj med fördel en hundbädd som är lätt att rengöra och med en klädsel som är lätt att ta av och tvätta, inte minst för att en bädd kan vara en grogrund för ohyra och bakterier.

Egentligen gäller detta alla produkter du handlar till ditt djur: ämnar du köpa hundtillbehör som håller måttet mer än bara ett par veckor, ska du välja sånt som går att tvätta och rengöra utan större möda.

Idag är det även populärt med så kallade bärväskor till hunden. Vi förhåller oss dock skeptiska till detta, då de allra flesta hundar mår bra av att gå i koppel och motionera.

4. Hundleksaker

Att inhandla hundleksaker är en kategori hundtillbehör som kanske inte är “essentiella”, men som ändå kan verka stimulerande för din hunds utveckling och inte minst för er relation.

Att leka är nämligen en oerhört viktig del i att knyta känslomässiga band med sin hund, att träna din hund följa dina kommandon, och, inte minst, att ha roligt tillsammans.

Har du valp kan hundleksaker vara extra stimulerande eftersom valpar är väldigt lekfulla av naturen.

5. Hundfoder

Ja, hundfoder kan väl knappast ses som ett hundtillbehör, snarare som en livsnödvändighet, men vi tar ändå upp det här eftersom det finns så mycket bra hundfoder att välja mellan idag.

Det första val man behöver göra för hundfoder är om du ska köpa ett foder för en aktiv eller mindre aktiv hund. Därutöver finns det även hundfoder för speciella raser eller åldergrupper. För gamla hundar finns det till exempels speciella foder, precis som för valpar.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes