Toppmeny

Matskål hund? Doggie har vad du behöver!


Att hitta en bra matskål åt din hund är inga problem. Idag finns det massor av bra alternativ att välja mellan.

Då kan vi rekommendera Doggie.se som har massor av sköna hundmatskålar att välja mellan. Brett sortiment och bra priser. Från ett par tior till mer lyxiga varianter för dig som vill ge din hund något extra.

Här finns även matskålar som man kan ta med i fickan precis som ett visitkort, eller rejäla, rustika varianter. Välj vad som passar din hund och din situation!

Matskål till din hund – 2 viktiga tips!

  • 1.Tänk på att anpassa matskålens storlek efter hundens. Det är exempelvis väldigt vanligt att man köper en för stor matskål. Vilket kan resultera i att man dagligen fyller matskålen med för mycket mat – och, som en konsekvens, att din hund lägger på sig onödig vikt.
  • 2.Diska alltid ur hundens matskål när den har ätit. En ren skål drar inte åt sig flugor och blir inte lika bemängd med bakterier som kan orsaka diarré och magproblem.

Liten hund – stor matskål?

En annan viktig sak när det gäller hund och matskål, är att många köper en stor skål, alltså en “vuxenskål”, åt sin hundvalp. Och visst, det är inget fel med det.

Problemet är bara att man (precis som i Tips 1 ovan) gärna fyller en större skål med mer mat än vad som behövs.

Var därför noga när du portionerar för din valp i en stor hundmatskål, så att du inte tar för mycket.

Tips för Valp Vs Matskål


Som du säkert redan vet är valpar av naturen väldigt lekfulla. Denna aktivitetslust gäller även maten i vissa fall, och köper du en alltför lättviktig hundmatskål kan det hända att valpen då och då välter ut skålen.

Vårt tips är därför att du kompletterar din uppsättning matskålar med en tung, rustik skål, som tål lek och aktivitet, utan att tippa omkull. Förslagsvis en skål i keramik eller som är fäst vid marken på något sätt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes