Toppmeny

Köpa sele till din hund? Hundselar & tips här!


Det kan vara en god idé att investera i en sele till din hund istället för halsband, av flera anledningar.

Det debatteras ständigt om vilket slags koppel till hunden som är “bäst”, och här följer några punkter vad gäller hundselar som vi tycker är värda att beakta.

Sele för hund är bekvämare för dragbenägna hundar

Har du en hund som drar i kopplet får du säkert kämpa en del för att hålla tillbaks hunden. Då kan det vara bra med sele hund eftersom denna förhindrar halsbandets “kvävande” effekt och du kan hålla tillbaks med full kraft utan att riskera att skada hundens nacke (vilket ett halsband kan göra om man rycker i det hastigt).

Det finns även undersökningar som visar att en hundsele leder till att hunden drar mindre, då den strypande känslan av halsbandet försvinner.

Enklare att dra in hunden

Med en hundsele blir det också enklare att dra in hunden vid behov utan risk att skada hundens nacke. Att dra in hunden blir istället en smidig och följsam rörelse med sele på din hund och du kan vid behov lätt lyfta upp hunden i famnen, exempelvis vid en farlig situation. Det är också bra med sele om du har barn, eller om din hund träffar barn ofta. Varför? Jo, för att en hundsele gör det lättare att behandla hunden rätt i koppel, vilket inte alltid blir fallet med barn och vanligt hundhalsband.

Viktigt med rätt storlek

Att köpa en hundsele med rätt passform är synnerligen viktigt.

En för liten eller för stor hundsele kan ge hunden friktionssår men även hindra hunden i sina rörelser och på så vis hämma den. Detta är förstås inte bra och kan på sikt göra era promenader och er träning tillsammans till en negativ upplevelse för hunden. Sålunda: köp rätt storlek på sele till din hund.

Sele till hund – på Doggie.se finns rubbet!

Är du i köptagen och sugen på en sele till din hund så kan vi rekommendera Doggie.se. Deras utbud av hundselar är fantastiskt och finns att tillgå i alla storlekar, smakar och nyanser.

KLICKA HÄR>> för att komma till sidan för hundselar på Doggie.se


Powered by WordPress. Designed by WooThemes