Toppmeny

Transportväska hund – flera alternativ finns här!

Är du möjligen på jakt efter en praktisk och snygg transportväska för din hund?

Doggie’s webbshop har ett stort utbud av transportväskor, både för dig som vill ha en praktisk väska att transportera din hund i, och för dej med högre estetiska krav på stilrenhet och mode.

Använd transportväskan med förnuft

Nischen med transportväska för hundar blev ordentligt i ropet för cirka 10 år sen. I synnerhet som en direkt konsekvens av att våra allra minsta sällskapsvovvar steg i popularitet. Yorkshireterrier och Chihuahua är exempel på hundar man associerar med ett flitigt bruk av transportväskan som ett slags “livsstils – pryl”.

Det kan dock vara bra att ha i åtanke att hundar alltid är hundar och att detta faktum inte sätts ur spel bara för att hunden ifråga är av modell mindre. En hund ska alltid ha en viss daglig motion och rörelsefrihet för att leva ett bra hundliv.

Det är inte adekvat hundvård att jämt använda en transportväska – däremot kan den fungera som ett bra komplement till den dagliga aktiviteten och inte minst när du ska transportera din hund längre avstånd.

Med andra ord: Använd din transportväska för hunden i lagom doser och aldrig om det åsidosätter hundens direkta välmående.

Vana, hund och transportväska

Det brukar vanligtvis inte vara behäftat med några större problem att vänja hunden vid transportväskan. Men som i det mesta finns det undantag och följaktligen hundar som har svårare än andra att acklimatisera sig i transportväskan. Erfar du problem att ska du använda samma slags koncept som för att skapa en positiv miljö för hunden i hemmet.

Forcera inte din hund i transportväskan!

Det kommer surt efter och skapar bara rädsla och osäkerhet hos hunden. Tålamod är en dygd och du gör bättre i att jobba med positiv förstärkning och olika former av belöningar. Då kommer hunden efter ett tag att tycka om sin transportväska och se den som ett hem och “safe-spot”.


Powered by WordPress. Designed by WooThemes